Børn og Rum

BØRN OG RUM!

 

Rum der udfordre!

Børn er gode til opleve rum. Børn er gode til at bruge rum. De afprøver rum og undersøger, hvad de kan bruges til. De bruger deres sanser og oplever rum i langt højere grad end voksne.


Er der en lang gang, kan den bruges til at løbe i. Er der et stort rum, appellerer det straks til at afprøve akustikken med råb og larm. Små åbninger skal afprøves i størrelse, - kan man kravle igennem? - Hvor stort er hullet i forhold til mig? Alt hvad der kan kravles op på, bliver der kravlet op på. Det er jo rart at se, hvordan det hele ser ud der oppe fra!!

Børns naturlige nysgerrighed og legende måde at tilegne sig viden på, angår bestemt også de fysiske omgivelserne. Børn er gode til at indrette sig og danne rum i deres leg. De arrangere sig med legetøjet med togbanen, klodserne og dukkerne omkring sig, og pludselig har de defineret deres eget rum omkring sig.


Børn er gode til at bruge rumlige genstande i deres omgivelser. De giver dem en rumlig funktion snarere end den tænkte funktion. En voksen vil sige: ”Det er da en sofa”…..Børnene ville sige: ”Næh, det er det da ikke, det er da et rumskib, der er ved at flyve op i himlen. Trappen er et hus til i flere niveauer og senge bruges med største selvfølgelighed til at hoppe i og ikke til at sove i.

Referencer

Vendsyssel kunstmuseum · Vendsyssel Historiske Museum · Børnehaven Vilesvej · Børnehuset Bagterp · Børnehaven Åge · Børnehaven - Vuggestuen Margrethe  · Lundgårdskolen SFO · Kattegatcentret · Nordsøen Oceanaium

duusdesign.dk, Lyngbakkevej 10, 9800 Hjørring  |  mobil: 20 32 18 64

Copyright @ duusdesign.dk